Løbe klinikken

I KINETIC har vi specialiseret os i at kunne undersøge, analysere og rådgive i et forløb hos os, så du kommer godt i gang med at løbe, uden at løbe ind i fysiske stopklodser.

 

Vi tilbyder:

  •  Løbestilsanalyse, filmet under løb fra forskellige vinkler

  •  Øvelsesprogram, der skal forbedre dit løb eller forebygge skader.

  • Træningsprogram, så du får bygget din løbetræning rigtigt og sikkert op mod dine mål.

  • Sundhedsprofil, som ud fra nogle testpunkter kan vise dig din udvikling.

  • Perfomanceprofil, som ud fra nogle fysiske tests kan fortælle, hvilke områder du skal styrke for at kunne toppræstere.

 

Book en løbestilsanalyse, eller prøv vores forskellige pakkeløsninger som passer til dine behov.


Få mere viden omkring løb og opstart af denne i vores sektion Løb og Træning. 

Løb & træning

Løb bliver mere og mere brugt som dagligdagsmotion, da det er nemt at kunne planlægge ind i sin hverdag. Især langdistanceløb, såsom halvmarathon, marathon, trailløb m.m., oplever en markant stigning af deltagere helt fra motionistløberen til den seriøse konkurrenceløber.

Når vi løber lander vi med ca. 3 gange kroppens vægt, dette absorberes igennem hele vores krop og hvert led og muskel spiller en rolle i at vores hjerne og centralnervesystem ikke tager skade af dette. Vores stødabsorbering starter fra vores fod rammer jorden, til hvordan rygsøjlen arbejder undervejs fra lænd til nakken.

 

Det er derfor vigtigt at vores løbestil er hensigtsmæssig i forhold til stødarbsorbering og forhold til hvor meget energi vi bruger på at løbe, for eksempel kan medrotation i ryggen, nedsat stabilitet i muskelkorsettet eller dårlig fodafvikling gøre at vi bruger mere energi og i visse tilfælde give overbelastningsskader.

Når man skal trænes op til at løbe langdistanceløb eller bare vil i gang med at motionere med løb i sin fritid, er det altid vigtigt at kigge på sin løbestil. Da løb er en fantastisk, men også hård træning for hele kroppen, er muligheden for overbelastningsskader også store og mange går enten for hårdt i gang eller har en løbestil der belaster for meget et bestemt sted på kroppen.

​​Træning efter løbeskader handler meget om at kunne progrediere sin træning rigtigt, løbedistancen og antallet af ugentlige løb skal planlægges for ikke at løbe ind i re-skader eller ganske nye. Styrketræning vil utvivlsomt være en del af dette for at genoprette det styrkeforhold der skal til for at kunne forebygge mod re-skader, efter en genoptræningsperiode vil forebyggende træning med 2-4 øvelser altid være et fornuftigt valg.